Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 aprilie 2013

Noi modificari in Codul Rutier

Exista un proiect de lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice – Codul Rutier.

Noua varianta propusa a Codului Rutier prevede sanctiuni mult mai drastice.


soferi amendati au la dispozitie un termen maxim de achitare a amenzii de 90 de zile, dupa aceasta data permisul acestora va fi suspendat pana in momentul in care acestia fac dovada platii. Chiar daca soferul sanctionat va contesta amenda primita, aceasta nu se suspenda decat dupa emiterea unei decizii.

Tot aici se prevede ca masinile inmatriculate in alte state si detinute de persoane ce au sediul, domiciliul sau resedinta in Romania mai pot circula maxim 30 de zile pe drumurile din Romania. Politistul poate sa ceara un document doveditor al titlului cu care este detinut acel vehicul, document ce este obligatoriu sa fie insotit si de o traducere legalizata in limba romana.

Daca conducatorul auto nu are dovada detinerii acelui vehicul si traducere amenda este de 450-600 lei iar daca a depasit cele 30 de zile amenda se situeaza pe intervalul 675 – 1.500 lei.

Interdictia de a conduce în România autovehiculul înmatriculat în alta tara dupa termenul de 30 de zile nu se va aplica persoanelor mentionate în certificatul de înmatriculare al masinii, persoanelor ce efectueaza transport public de marfuri sau persoane ori transport în regim de închiriere sau serviciu de închiriere, celor care sunt angajati sau asociati în raport cu persoanele mentionate în certificatul de înmatriculare si celor care au încheiat un contract de leasing

www.auto-business.ro/info-utile/noi-modificari-in-codul-rutier.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu